CE – Spaces4All

Program: Interreg Central Europe 

Ukupan budžet projekta: 2.645.496,00 EUR

Budžet TZMŽ: 170.100,00 EUR

Početak projekta:  01.03.2023.

Kraj projekta: 28.02.2026.

O projektu: 

Pristupačni turizam omogućuje osobama s invaliditetom samostalno putovanje. Ali još uvijek često postoji nedostatak svijesti o njihovim potrebama. Projekt CE-Spaces4All povezuje javna tijela, turistički sektor i osobe s invaliditetom kako bi se poboljšalo upravljanje za pristupačniji turizam. Partneri razvijaju digitalni alat za mapiranje prepreka u ruralnim regijama i daju im zajedničku strategiju i lokalne akcijske planove za bolju integraciju pitanja pristupačnosti u teritorijalno planiranje.

Osnovni cilj projekta je unaprijediti pristupačan turizam za osobe s invaliditetom u ruralnim pograničnim regijama u srednjoj Europi. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.645.496,00 EUR. Turistička zajednica Međimurske županije će u projektu participirati vrijednošću ukupnog budžeta u visini od 170.100,00 EUR pri čemu se 80% vrijednosti sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 136.080,00 EUR, dok je udio vlastitog sufinanciranja 20%, odnosno 34.020,00 EUR.

Partneri na projektu: 

Nacionalni savjet invalidskih organizacija Slovenije
Razvojni centar Murska Sobota
Sveučilište prirodnih resursa i znanosti o životu u Beču
Weinviertel Tourismus GmbH
Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA
Turistička zajednica Međimurske županije
Češka agencija za zaštitu okoliša
Češka udruga paraplegičara
Županija Zala
Agencija za regionalni razvoj Rzeszowa
Europski forum osoba s invaliditetom

Objave o projektu: 

Predstavljanje projekta CE-SPACES4ALL

Copyright © 2024. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content