U parku Palače turizma Međimurske županije otkrivena bista dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno 27. veljače 2023.

U parku Palače turizma Međimurske županije danas je, na 162. obljetnicu rođenja dr. Rudolfa Steinera, održana svečanost povodom otkrivanja biste tog velikog filozofa, pedagoga i utemeljitelja waldorfske pedagogije koja je u novo doma implementirana u više od tisuću škola i vrtića. Bistu je izradio umjetnik Boris Leiner uz financijsku potporu Međimurske županije i Centra dr. Rudolf Stenier.

Centar dr. Rudolfa Steinera referentna je ustanova u Hrvatskoj koja se bavi promocijom, izučavanjem i savjetovanjem u biodinamičkoj poljoprivredi. Smješten u Donjem Kraljevcu, Centar dr. Rudolfa Steinera jedna je od najvećih turističkih atrakcija donjeg Međimurja. Osnovan je 2008. u suradnji Međimurske županije i Općine Donji Kraljevec.

Životni put i ostavština Rudolfa Steinera, koji je 27. veljače 1861. godine rođen u Donjem Kraljevcu, a odrastao i školovao se u Austriji odakle je bio i porijeklom, povezuje dvije zemlje, stoga je bistu velikana otkrio veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Nj.E.Josef Markus Wuketich.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content