Sastanak partnera na projektu IBC – Inclusive Border Cycling

Objavljeno 6. lipnja 2024.

U austrijskom gradu Feldbachu, 4. i 5. lipnja 2024. godine, održan je radni sastanak u sklopu projekta IBC – Inclusive Border Cycling, koji se bavi socijalnom inkluzijom kroz valorizaciju baštine uzduž postojećih biciklističkih staza u pograničnim područjima. Na sastanku je sudjelovalo 16 projektnih partnera iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Rumunjske, Srbije, Moldavije i Austrije, među kojima je i Turistička zajednica Međimurske županije.

Glavne teme sastanka bile su nadolazeće aktivnosti sukladno radnim paketima, financijski plan potrošnje sredstava, marketinški plan, te su definirani rokovi provedbe pojedinih aktivnosti, s posebnim naglaskom na izradu uputa za njihovu provedbu. Također, prezentiran je komunikacijski plan.

Tijekom sastanka, sudionici su posjetili primjere dobre prakse pokrajine Steiermark, što je omogućilo razmjenu iskustava i usvajanje novih ideja za poboljšanje projekta. Ova posjeta bila je ključna za razumijevanje implementacije sličnih projekata u drugim regijama i prilagođavanje najboljih praksi vlastitim potrebama.

Projekt IBC nastoji povezati i unaprijediti biciklističku infrastrukturu u pograničnim područjima, promovirajući socijalnu inkluziju i valorizaciju kulturne i prirodne baštine, što će dugoročno doprinijeti održivom razvoju i turizmu u ovim regijama.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content