Održana radionica za turističke vodiče

Objavljeno 3. srpnja 2018.

U sklopu projekta „Attractour – Revitalizacija kulturnog nasljeđa u turističke atrakcije na području Međimurske županije i regije Letenye“ 2. srpnja 2018. godine u Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA-e održala se radionica za turističke vodiče na temu „Turistička ponuda za slijepe i slabovidne osobe“ u organizaciji Turističke zajednice Međimurske županije i Javne ustanove REDEA-e.

Na radionici je sudjelovalo 15-ak turističkih vodiča s područja Međimurske županije, kojima je Katarina Drk, predstavnica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održala prezentaciju vezanu uz potrebe prilagođavanja turističke ponude osobama s invaliditetom. Ova tema je odabrana iz razloga što će se provedbom projekta Attractour rekonstrurirati zgrada stražare na prostoru bivše vojarne i pretvoriti u Centar za posjetitelje koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, pogotovo slijepim i slabovidnim osobama – od fizičkih oznaka (taktilna polja upozorenja, taktilne niti vodilje) do sadržaja memorijalne sobe u kojima će biti predstavljena povijest samog prostora vojarne. Prilagođenost turističkih sadržaja osobama s invaliditetom, od smještajnih kapaciteta pa do ugostiteljske ponude i kulturnih sadržaja, još je uvijek je na razini županije, ali i cijele RH nezadovoljavajuća i na tom je području osim infrastrukturnih ulaganja bitno educirati sve djelatnike u turizmu i podići razinu svijesti i empatiju šire javnosti o osobama s invaliditetom kao turistima. Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije predstavio je destinacijski menadžment u Međimurskoj županiji s naglaskom na lokacije koje su u potpunosti ili pak djelomično prilagođene osobama s invaliditetom

U rujnu će se organizirati radionica na kojoj će sudjelovati i turistički vodiči iz regije Letenye, te će se prezentirati zajednički turistički paketi nastali temeljem analize postojećeg portfelja turističke ponude na projektnom području.

Projekt Attractour započeo je 1. rujna 2017. godine i trajat će do 30. travnja 2019. godine, a financiran je u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.277,92 EUR, od toga je sufinanciranje EU 85% u iznosu od 1.274.386,23 EUR. REDEA d.o.o. je nositelj projekta, a projektni partneri su Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Grad Letenye i Sveučilište Panonnia – Kampus Nagykanizsa.

Copyright © 2022. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content