Međimurje je prva regija u Hrvatskoj s prestižnom nagradom Green Destination

Objavljeno 9. ožujka 2023.

Nastojanja i dugogodišnji predan rad Međimurske županije i njezine Turističke zajednice na stvaranju sadržaja održivog turizma prepoznate su na svjetskoj razini te je na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu, Međimurje proglašeno Green Destinations regijom, te joj je dodijeljena srebrna oznaka Green Destination. Time je Međimurje postala prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu koja je pristupila ovom certificiranju!

Na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB, Međimurskoj županiji dodijeljena još jedna prestižna nagrada kojom je prepoznat trud, rad i zalaganje svih njenih stanovnika.  Oznakom Green Destination (Zelena destinacija) za održivost turizma, Međimurje je postala prva regija u Hrvatskoj koja je pristupila tom certificiranju, te uspješno zadovoljila zahtjevne kriterije.

Certificiranje donosi niz dobrobiti od povećavanja vidljivosti na turističkom tržištu, uvrštavanjem naših destinacija u svjetske vodiče i prezentacije na velikim turističkim sajmovima čime se jača konkurentnost, do razvijanja inovativnih ekoloških rješenja, postizanja nižih operativnih troškova u turizmu te zadovoljnijih gostiju.

Green Destination neprofitna je organizacija osnovana s ciljem unaprjeđenja održivog razvoja destinacija i dionika u turizmu te njihove prepoznatljivosti na globalnoj razini, a o koliko je respektabilnoj organizaciji riječ svjedoči suradnja s 200 destinacija u više od 80 zemalja svijeta. Uživa iznimnu prepoznatljivost kvalitete partnera i turista širom svijeta, a razvija održiv i odgovoran turizam sukladan načelima Ujedinjenih naroda i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content