Međimurje je predvodnik u održivom turizmu

Objavljeno 19. veljače 2024.

U nastavku svoje posvećenosti održivom turizmu, Međimurje, prva Green Destination regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu, nastavlja nadograđivati svoju vodeću poziciju. U Ruralnoj kući za odmor Lina u Pleškovcu u Svetom Juraju na bregu, održana je svečanost dodjele 13 Good Travel Seal certifikata.

Certifikate su uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te Katarina Miličević, direktorica tvrtke Tourism Lab, službeni zastupnik organizacije Green Destinations u Hrvatskoj. Ova priznanja su rezultat predanog rada i usklađenosti sa 60 kriterija održivog upravljanja, naglašava Miličević.

Međimurje, koje već nosi titulu Green Destination, nastoji postaviti standarde kvalitetnog turizma temeljenog na održivosti. Župan Matija Posavec ističe važnost održivosti u turizmu te naglašava da je Međimurje postalo sinonim za kvalitetan i održiv turizam u Hrvatskoj. Brendirajući Međimurje kao održivu i zelenu destinaciju, regija se pozicionira kao lider u turističkoj industriji koja teži očuvanju okoliša i promicanju odgovornog putovanja.

Good Travel Seal program nudi alate za procjenu, potporu i certificiranje održivosti poslovanja u turističkom sektoru, što omogućuje turističkim dionicima da se istaknu kao odgovorni i održivi. Ova inicijativa potiče rast održivog turizma, pružajući putnicima mogućnost odabira zelenih i odgovornih destinacija.

Certifikate su dobili: Pozojova hiža, Kuća Dobranić, Apartman Hiža 38, Kuća za odmor Pušlek, Toplice Sveti Martin, DG Sport Prelog, Rudi Express, Ekomuzej Međimurje malo, Vidikovac Mađerkin breg, Mlinarska hiža i multimedijalna zbirka, PG Geler te Izletište Vinska kuća Hažić.

Dodjela Good Travel Seal certifikata je posebno značajna za Međimurje jer naglašava našu predanost održivom turizmu te dodatno jača našu poziciju kao vodeće destinacije u ovoj oblasti. Kroz sinergiju privatnog i javnog sektora, Međimurje nastavlja postavljati standarde visoke kvalitete i održivosti u turističkoj industriji, čime se otvara put ka razvoju turizma koji će dugoročno koristiti lokalnoj zajednici, okolišu i posjetiteljima.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content