Konferencija „Međimurje zelena destinacija“

Objavljeno 21. travnja 2023.

U hotelu Castellum u Čakovcu održana je konferencija na temu „Međimurje – zelena destinacija“ na kojoj su istaknuta postignuća Međimurske županije i Turističke zajednice u području održivog turizma i formiranja visokovrijednih turističkih sadržaja u okviru zelene agende.

Stručni skup „Međimurje – zelena destinacija“, održan na inicijativu Poslovnog dnevnika, predstavio je pozitivnu praksu Međimurske županije i svih njezinih dionika u kreiranju Međimurja kao održive, zelene turističke destinacije. U Europskoj uniji današnjice naglasak je upravo na održivom razvoju ruralnih područja Hrvatske u sinergiji s turizmom, u čemu je Međimurje predvodnik u zemlji. Jedina smo regija u Hrvatskoj te četvrta u svijetu s oznakom ugledne udruge Green destination.

Na skupu je zaključeno da suvremeni gost traži više, traži održive destinacije i teži putovanjima na lokacije s certifikatima.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content