CSA Europski dan suradnje - Biciklom kroz Štrigovu

Objavljeno 14. rujna 2021.

U subotu, 18. rujna 2021. godine u Štrigovi će se organizirati biciklijada povodom Europskog dana suradnje u okviru projekta "CSA-CycleSeeing Attractour" sufinanciranog od strane Interreg VA Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Europski dan suradnje obilježava se svake godine oko 21. rujna kako bi se istaknuli i prezentirali pozitivni rezultati europske suradnje. Održava se kao lokalni događaj na kojem zajednica može vidjeti kako prekogranična suradnja može poboljšati živote u Europi i izvan nje.

Definirana je kružna staza od 11,4 km koja dijelom prolazi Pušipelovom biciklističkom stazom koju vodi Turistička zajednica općine Štrigova. Biciklistička utrka namijenjena je široj publici, pa se mogu uključiti svi zainteresirani za trekking i e-bicikle. Također, biciklistička utrka organizirana je radi promicanja prirodne i kulturne baštine Štrigove i novih atrakcija u destinaciji, pa na stazi postoje točke na kojima će se sudionici upoznati sa mjestima poput dvorca Banfi i crkve sv. Jeronima. Na stazi ima i osvježenja. Na kraju biciklijade za najmlađe će se pripremati sadržaji u obliku kreativno-sportske radionice. 

Prijave sudionika prikupljaju se putem e-pošte Turističke zajednice općine Štrigova [email protected] i putem društvenih mreža.

Biciklistički program:

13:30 - Prijava sudionika u Domu kulture Štrigova

14:00 h - Start biciklističke utrke

14:25 h - Dvorac Banfi - uvod u stranicu

14:45 - 15:15 - Madjerkin breg (osvježenje)

15:15 h - Povratak u Dom kulture u Štrigovi

15:45 - Crkva sv. Jeronima - upoznavanje lokaliteta

16:00 - Organizirano osvježenje u Domu kulture Štrigova

Copyright © 2024. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content