Projekt CE-Spaces4All: uspješno provedene radionice

Objavljeno 14. listopada 2024.

U okviru projekta CE-Spaces4All, financiranog iz Interreg programa Central Europe, održane su interaktivne radionice “Turizam bez barijera – u cipelama osoba s invaliditetom” 8. i 9. listopada 2024. godine.

Turistička zajednica Međimurske županije i  Javna ustanova REDEA organizirali su ove radionice s ciljem poboljšanja pristupačnosti turističkih usluga, uz naglasak na komunikaciju i ophođenje s osobama s invaliditetom. Sudionici su bili pružatelji turističkih usluga, javne ustanove i jedinice lokalne samouprave.

Cilj radionica bio je osvijestiti sudionike o vlastitim stavovima prema osobama s invaliditetom i omogućiti im da bolje razumiju njihove potrebe. Kroz iskustveno učenje, sudionici su doživjeli turizam iz perspektive osoba s invaliditetom, što je potaknulo otvorenost za nove prilagodbe i modele. Projekt CE-Spaces4All teži stvaranju inkluzivnijeg turističkog okruženja i otvaranju prilika za suradnju, s krajnjim ciljem unaprjeđenja pristupačnosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Na radionicama je sudjelovalo ukupno 44 osobe, zahvaljujemo svima na dolasku i aktivnom doprinosu.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content