Natječaji
pozivi
obavijesti

Javni poziv za sufinanciranje Hop on Hop off turističkih agencijskih paketa na području Međimurske županije za 2022. godinu

Objavljeno 21. siječnja 2022.


Turistička zajednica Međimurske županije temeljem mjere IV.1. Masterplana razvoja turizma Međimurske županije i točke. 3.4. Programa rada TZ Međimurske županije za 2022. godinu objavljuje JAVNI POZIV za sufinanciranje hop on hop off turističkih agencijskih paketa na području Međimurske županije za 2022. godinu.

Predmet javnog poziva

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora za sufinanciranje hop on hop off turističkih agencijskih paketa na području Međimurske županije za 2022. godinu. Financijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 40.000,00 kuna osigurana su u proračunu Turističke zajednice Međimurske županije. Visina navedenih sredstava može se tijekom godine u slučaju ukazane potrebe povećati odlukom Turističko vijeće TZMŽ.

Namjena i ciljevi projekta

Namjena javnog poziva je da se u uvjetima jasno izraženog trenda rasta putovanja koja su orijentirana na maksimiranje ugode i doživljaja u ograničenom vremenu, a temeljem iskustva brojnih razvijenih turističkih destinacija koja ukazuju na to da turističke hop on – hop off linije povećavaju zadovoljstvo posjetitelja i ujedno doprinose smanjenju CO2 otiska unutar Međimurske županije uspostavi navedeni destinacijski sustav. Da bi se omogućilo posjetiteljima da konzumiraju i uživaju u bogatoj i raznolikoj mreži usluga, aktivnosti i atrakcija koje Međimurje nudi, potiče se kreiranje hop on hop off agencijskih paketa koji uz turističke atrakcije i usluge uključuju i uspostavljanje turističkih autobusnih kružnih hop on-hop off linija. Ciljevi javnog poziva su:

  • povećavanje unutaržupanijske mobilnosti posjetitelja,
  • porast zadovoljstva gostiju turističkom ponudom destinacije,
  • porast izvanpansionske potrošnje gostiju za 10% u odnosu na 2021.g.
  • porast prosječne dužine boravka za 10% u odnosu na 2021.g.
  • smanjenje negativnog CO2 otiska kroz supstituciju prometa osobnih automobila.

Dokument natječaja

Copyright © 2022. TZMZ | Sva prava pridržana
magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content